AC kurskatalog 2015 Page 09 Image 0001En rekke bakterier og virus kan forårsake sykdom som smitter gjennom mat og vann. Alvorlighetsgraden og varigheten av sykdommene varierer betydelig. Forringelse av mat er et annet problem som kan oppstå på ethvert trinn i næringsmiddelkjeden forårsaket av vekst og aktivitet av kvalitetsødeleggende mikroorganismer. Slike bakterier er ansvarlige for ødeleggelse av produkter og dermed økonomiske tap for produsent, grossist, detaljist og forbruker.

Kunnskap om styrker og svakheter til "fienden" er essensielt i trygg mat arbeidet. Kurset skal bidra med å øke forståelsen hvordan disse mikroorganismene overlever og formerer seg.

Klikk her for kursdatoer og påmelding! 

Mål

Deltagere skal få oppdatert kunnskap om etablering og vekst av de viktigste matforgiftningsbakteriene, samt et utvalg av kvalitetsforringende bakterier.

Innhold

  • Vekst og overlevelse av mikroorganismer
  • Biofilm
  • Kvalitetsforringende mikroorganismer
  • Indikatorbakterier
  • Matforgiftning og patogene mikroorganismer
  • Virus

Målgruppe

Kurset vil være nyttig for kvalitetspersonell og andre som jobber med produksjon, HACCP, mikrobiologi, prøvetaking og vurdering av analyseresultater.

Kurset kan også bedriftstilpasses.

Ønsker du mer informasjon om kurset, ta kontakt med Heidi Camilla Sagen

 

Generell info 

Kursets varighet: kl 10.00 - 17.00 

Kursavgift: 4 800,- 

 

Kommende kurs:

28. mars - Trondheim

  • Sted: Scandic Nidelven
  • Påmeldingsfrist: 1. mars
  • Frist early bird rabatt: 17. februar

Meld deg på her! 

 

14. november - Oslo

  • Sted: Thon Hotel Opera
  • Påmeldingsfrist: 17. oktober
  • Frist early bird rabatt: 3. oktober

Meld deg på her! 


aquaticConceptGroup

aquatic consult

a-hyigene

a-kjemi

a-pharma

food